Bahan-bahan
6 biji telur gred A @ B
4oz gula castor
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu bsr ovelet
3oz tepung gandum
1 sudu bsr susu tepung
4oz mentega cair
Sedikit coklat emulco
Jem strawberri secukupnya
Cara Membuatnya
- Telur, gula, ovelet, baking powder, esen vanilla, tepung gandum dan susu tepung dipukul dengan kelajuan maksima sehingga gebu (5-7minit).
- Masukkan mentega cair, kemudian kacau rata.
- Asingkan sebahagian drpd adunan tadi (lebih kurang 1 1/4 cwn) ke dalam bekas lain, kemudian masukkan coklat emulco. Kacau rata kemudian masukkan adunan coklat ini ke dalam piping bag.
- Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang kemudian ratakan permukaannya.
- Paipkan adunan coklat td di atas adunan yg diratakan dlm loyang.
- Lorekkan/corakkan dgn menggunakan lidi dari atas ke bawah.
- Bakar dlm oven selama 20minit dgn suhu 170darjah celcius.
- Apabila kek sudah masak terbalikkan ke atas sekiping kertas kemudian sapukan jem sehingga rata.
- Setelah jem disapu rata, gulung kek tadi perlahan2 sehingga kemas. Siap
0 princess comments:
Post a Comment